Pazar, Ekim 6

Yılbaşı sofranızı taçlandıran lezzet: Fırın kabak graten

Yeni yıl, Sevdiklerimizle yeniden bir araya geldiğimiz, birlikte güzel anılar biriktirdiğimiz özel bir gün. Yılbaşı sofralarına şıklık katmak ve sevdiklerinizi zevkli bir kutlamayla karşılamak için. Fırında Kabak Graten Tarifimizi deneyin. İster ana yemek olarak ister garnitür olarak servis yapın; Bu tarif sofranıza şıklık ve lezzet katacak.

Malzemeler

  • 4 orta boy kabak, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, hindistan cevizi
  • Zeytinyağı (tavayı yağlamak için)

Üretme

Kabakları dilimleyin

Kabakları ince dilimler halinde dilimleyin. Dilimleri zeytinyağıyla yağlanmış bir fırın kabına eşit şekilde dizin.

Beşamel sosun hazırlanışı

Orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve bir tutam rendelenmiş muskat cevizini ekleyip karıştırın.

Peynir ekleme

Beşamel sosun içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri ekleyin. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Sosu kabakların üzerine dökün

Hazırladığınız peynir sosunu dilimlenmiş kabakların üzerine dökün. Sosun her şeyi eşit şekilde kapladığından emin olun.

Pişmiş süreç

Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabaklar yumuşayana ve yüzeyi altın rengi kahverengi olana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Hizmet

Fırından çıkan gratine kabakları sıcak olarak servis edin. Üzerine taze kekik veya maydanoz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu fırınlanmış kabak ograten tarifi, yılbaşı sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak. Sevdiklerinizle yeniden bir araya gelip güzel bir yeni yıl geçirmenizi dileriz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking