Cumartesi, Temmuz 27

Soğuk günler için ısıtıcı lezzetler

UNESCO gastronomi alanında “yaratıcı şehirler” Türkiye’de ağa dahil edilen ilk şehir Gaziantep’teSoğuk kış günlerinin vazgeçilmezi leziz kış yemekleri, mangal ateşiyle buluşuyor.

Gaziantep’in Kışın başlıca lezzetleri arasında yer alan soğan ve ayva şişleri, uzun uğraşlar sonucu özel olarak hazırlanan ferforje şişlere geçirilerek mangal ateşinde pişiriliyor.

Soğan kebabı, Özenle seçilmiş soğan ve etin bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Kömür ateşinde pişirilen ve özel soslarla birleştirilen soğan şiş, limon ve pişmiş biberle servis edilerek soğuk kış günlerine lezzet katıyor.

Bir diğer lezzet ise meyve ve etin harika birleşimi olan ayva kebabıdır. Ayvaların sirkeli su ile yıkanarak özenle hazırlandığı bu kebap, mangal ateşinde pişirilip ince tabaklarda servis ediliyor.

Gaziantep’te Bu eşsiz kış lezzetlerini tatmak isteyenler hem yöresel lezzetleri deneyimleyebilir hem de UNESCO’nun Gastronomik şehirler listesinde yer alan bu özel şehri keşfetme fırsatına sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking