Salı, Temmuz 16

Pratik ve sağlıklı: Evde pizza hamuru yapmanın sırları – Son Dakika Gurme Haberleri

Bu lezzetli ev yapımı pizza hamuru tarifi ile evinizde kolayca lezzetli pizzalar yapın! İşte evde pizza hamuru yapmanın sırları…

Yayınlanma: 27.06.2024 – 22.57

abone

Google Haberleri

Evde pizza yapmanın en önemli adımlarından biri sağlam bir hamur hazırlamaktır. Bu tarif, içi yumuşak, dışı çıtır mükemmel bir pizza hamuru elde etmenizi sağlayacaktır. İşte, Evde pizza hamuru yapmanın sırları…

PİZZA HAMUR TARİFİ

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket ınstant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım kaşık tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak ılık su

yapı

  1. Mikser kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açıp, yavaş yavaş hazır maya, şeker, tuz, yağ ve ılık suyu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
  2. Hamurumuzu şeffaf filmle kapatıp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzu açıp, unu serptiğimiz yüzeye koyalım, elimizle alıp havasını çıkaralım.
  4. Daha sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüyoruz.
  5. Kestiğimiz parçayı beze haline getirip oklava yardımıyla açıyoruz.
  6. Kullanacağımız tava büyüklüğünde açtığımız pizza hamurunu unlanmış fırın tepsisine yerleştirip elimizle düzleştiriyoruz. Bu tarifte kullandığım tava 40 cm çapında pizza tavasıdır.
  7. Makarnamızın şişmesini önlemek için çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu Sponspor Bağlantılar: bugün vefat edenler- günlük burç yorumları- Toros Edaş Elektrik Kesintisi - Son Dakika Bursa -
Antalya Haber Sunucu
marsbahis giriş