Cumartesi, Temmuz 27

Pilavın en lezzetli hâli! Mişoriz tarifi

İftar sofralarında alternatif lezzetler arayan vatandaşlar Arnavut pilavı Mişoriz’e bayılacak. Mişoriz’e doyamayacaksınız, iftar sofranızı şenlendirecek, hem de çok kolay… İşte enfes Mişoriz tarifi…

Yayınlanma: 24.03.2024 – 15:03

abone

Google Haberleri

Yemek yapma hünerlerini sergilemek ve ailelerine farklı lezzetler tattırmak isteyen vatandaşlar, tipik Arnavut mischoriz pilavı ile misafirlerinin akıllarında iz bırakacak. İşte, lezzetli mishoriz tarifi…

MISHORİZE TARİF

Malzemeler

  • Tavuk
  • 2 bardak pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kaşık sıvı yağ

yapı

  1. Öncelikle tavuğu doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Daha sonra soğanı tavada doğrayıp üzerine yağ döküp biraz ölene kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip biraz kavurup ateşi kapatıyoruz. Pirinci yıkayıp bir kaseye koyuyoruz, üzerine salçayı döküp iyice karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra tavukları üstüne yerleştirin ve 4 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
  5. 200° sıcaklıktaki fırına verip, suyu çekene kadar pişirin.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking