İftar sofralarında alternatif lezzetler arayan vatandaşlar Arnavut pilavı Mişoriz’e bayılacak. Mişoriz’e doyamayacaksınız, iftar sofranızı şenlendirecek, hem de çok kolay… İşte enfes Mişoriz tarifi…
Yayınlanma: 24.03.2024 – 15:03
abone
Yemek yapma hünerlerini sergilemek ve ailelerine farklı lezzetler tattırmak isteyen vatandaşlar, tipik Arnavut mischoriz pilavı ile misafirlerinin akıllarında iz bırakacak. İşte, lezzetli mishoriz tarifi…
MISHORİZE TARİF
Malzemeler
- Tavuk
- 2 bardak pirinç
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kaşık sıvı yağ
yapı
- Öncelikle tavuğu doğrayıp haşlıyoruz.
- Daha sonra soğanı tavada doğrayıp üzerine yağ döküp biraz ölene kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyip biraz kavurup ateşi kapatıyoruz. Pirinci yıkayıp bir kaseye koyuyoruz, üzerine salçayı döküp iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra tavukları üstüne yerleştirin ve 4 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
- 200° sıcaklıktaki fırına verip, suyu çekene kadar pişirin.