MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en iyi güveci hazırlamak için yarıştı. Türk mutfağının lezzetlerinden biri olan güvecin nasıl hazırlanacağını merak edenler merak etti. Peki güveç nasıl hazırlanır?
Yayınlanma: 09.11.2023 – 15:04
abone
Güveç, Türk mutfağının lezzetin gücünü birleştiren başyapıtıdır. Bu leziz yemek, özenle seçilmiş malzemelerin mükemmel uyumuyla sofralarınıza konuk olacak. İster misafirleriniz için özel bir parti, ister sıradan bir gün; Güveç tarifimiz damak tadınıza keyif katacak, sofranıza şıklık katacak. Haydi harika bir yemek pişirme macerasına başlamaya ne dersiniz?
LEZZETLİ GÜVEÇ TARİFİ
Malzemeler:
- 500 gr doğranmış et
- 2 patlıcan
- 2 kabak
- 2 kapya biber
- 3 domates
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet taze biberiye
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytin yağı
Üretme:
- Küp küp doğranmış etleri zeytinyağında altın rengi olana kadar kızartın.
- Patlıcanları ve kabakları doğrayın, biberleri halkalar halinde kesin.
- Ayrı bir tavada sebzeleri kavurun.
- Eti, sebzeleri ve dilimlenmiş domatesleri geniş bir tencereye koyun.
- Sarımsak ekleyin, üzerine taze biberiye serpin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!