Cumartesi, Temmuz 27

Lezzet şölenine davet: Nefis güveç tarifi

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en iyi güveci hazırlamak için yarıştı. Türk mutfağının lezzetlerinden biri olan güvecin nasıl hazırlanacağını merak edenler merak etti. Peki güveç nasıl hazırlanır?

Yayınlanma: 09.11.2023 – 15:04

abone

Google Haberleri

Güveç, Türk mutfağının lezzetin gücünü birleştiren başyapıtıdır. Bu leziz yemek, özenle seçilmiş malzemelerin mükemmel uyumuyla sofralarınıza konuk olacak. İster misafirleriniz için özel bir parti, ister sıradan bir gün; Güveç tarifimiz damak tadınıza keyif katacak, sofranıza şıklık katacak. Haydi harika bir yemek pişirme macerasına başlamaya ne dersiniz?

LEZZETLİ GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gr doğranmış et
  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 kapya biber
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet taze biberiye
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Zeytin yağı

Üretme:

  • Küp küp doğranmış etleri zeytinyağında altın rengi olana kadar kızartın.
  • Patlıcanları ve kabakları doğrayın, biberleri halkalar halinde kesin.
  • Ayrı bir tavada sebzeleri kavurun.
  • Eti, sebzeleri ve dilimlenmiş domatesleri geniş bir tencereye koyun.
  • Sarımsak ekleyin, üzerine taze biberiye serpin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Alakalı haberler

Karnıyarık nasıl hazırlanır?  Püf noktaları ile Karnıyarık tarifi...
Hatay'ın Tescilli Lezzeti: Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking