Kebapçılarda her zaman soframıza gelen soğanlı meze, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Peki soğan emzesi kebabı usulü nasıl yapılır?
Malzemeler
- 2 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı iso
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Üretme
Soğan mezesi için öncelikle soğanları soyup ince ince doğrayıp yağda kızartın.
Soğan yumuşayınca şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
İyice kavrulan soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bu aşamada karıştırma kabına aktarırsanız daha çabuk soğuyacaktır.
Soğanlı karışımımız soğuduktan sonra nar ekşisini ekleyip karıştırın.
Daha sonra servis tabağına alıp servis yapın.