Pazar, Aralık 22

Karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Karnıyarık, patlıcanın enfes dolguyla birleştiği doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Karnıyarık yapımı oldukça basit bir işlem olsa da mükemmel sonuçlara ulaşmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir. İşte, püf noktaları ile karnıyarık tarifi!

KABLO NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

4 adet büyük patlıcan

250 gram kıyma

1 büyük soğan

2 yeşil biber

2 diş sarımsak

3 domates

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Üretme:

İlk adım olarak patlıcanları soyun ve yıkayın. Daha sonra uzunlamasına ortasından kesin ancak alt kısmını tamamen kesmeden açık bırakın. Patlıcanları tuzlu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Bu işlem acının giderilmesi ve fazla yağın giderilmesi açısından önemlidir.

Patlıcanlar beklerken iç malzemesini hazırlayın. Soğanı küçük küçük doğrayıp tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Daha sonra doğranmış yeşil biberi ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin.

Kıyılmış kiraz domatesleri dolguya ekleyin. Domatesler suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Daha sonra baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Dolmanız hazır.

Beklettiğiniz patlıcanları yıkayıp kuruttuktan sonra çok kızgın yağda iki tarafı kızartılır. Patlıcanlar altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

Kızaran patlıcanları emici kağıdın üzerine alıp fazla yağını süzün. Daha sonra patlıcanların boşluklarına iç malzemeyi dikkatlice doldurun.

Karnabaharları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, patlıcanlar yumuşayıp içi iyice pişene kadar pişirin.

Öneriler:

Patlıcanların acı tadını gidermek için tuzlu suda bekletmek yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Patlıcanları çok fazla yağda kızartmamaya dikkat edin, aksi halde yemek aşırı yağlı olabilir.

Karnıyarık, yoğurt veya cacık ile servis edildiğinde lezzetli bir ana yemek veya garnitür olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort