Pazartesi, Aralık 9

Geleneksel lezzetin izinde: Nefis şekerpare tarifi

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. şeker, Her lokmasında sizi sıcacık bir nostalji yolculuğuna çıkaracak lezzetlerden biri. Nefis tereyağ ve kuruyemişlerle hazırlanan yumuşacık hamur, şerbetin tatlı kucaklaşmasıyla buluşuyor, şekerparelerin eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyor. Geleneksel bir tarifle hazırlanan bu şekerpare tarifi, evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz adımlarla sizi lezzetli bir yolculuğa davet ediyor.

Malzemeler:

Hamur için:

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • Bir bardak suya 1 kaşık sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerini kaplamak için ayrılacak)
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 poşet maya
  • Yarım paket vanilin (isteğe bağlı)
  • Gerektiği kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

İç harç için:

  • 2 su bardağı kıyılmış ceviz
  • Sorbe için:
  • 3 bardak su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üretme:

Hamurun Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı veya margarini bir kaseye koyun.

Yağı ekleyip karıştırın.

Yumurtaları, yoğurdu, vanilyayı (varsa) ve mayayı ekleyin.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Parçaları hamurdan alın:

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Hamuru, pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Doldurmanın Eklenmesi:

Her hamur topunun ortasına basarak bir çöküntü oluşturun.

İçine kıyılmış cevizleri koyun.

Yemek pişirmek:

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yüzeyi altın rengi oluncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika)

Şerbetin hazırlanışı:

Şekeri ve suyu karıştırıp kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra şerbeti birkaç damla limon suyu sıkarak ocaktan alın.

Şurubun içine atıyoruz:

Fırından yeni çıkmış sıcak şerbetlerin üzerine sıcak şerbeti dökün.

Şurubun hamur tarafından tamamen emilmesi için birkaç dakika bekleyin.

Hizmet:

Şekerpareler soğuduktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında altın rengi oluncaya kadar bekleyin.

Soğuyan şekerleri servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Şekerpare tarifi kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Tarifin içine vanilya, limon suyu gibi malzemeler ekleyebilir veya dolguda farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
gaziantep escort