Cumartesi, Temmuz 27

Ev yapımı çıtır kalamar tarifi

Denizden gelen enfes lezzetle sofranızda buluşmaya hazır mısınız? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, dışı çıtır, içi yumuşak bu kalamar tarifi ile sofranızı deniz meltemi haline getirin. Pratik ve lezzet dolu bu tarif, kalamarın enfes lezzetini evde denemek için ideal. İşte balık tutkunlarının favorisi çıtır kalamar tarifimiz…

Malzemeler:

  • 500 gram temizlenmiş kalamar
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • tuz
  • karabiber
  • Ayçiçek yağı (kızartma için)
  • Limon dilimleri (servis için)

Üretme:

Kalamarları güzelce yıkayıp suyunu süzün. Kalamar büyükse halkalar halinde kesin.

Mısır unu, beyaz un, tuz ve karabiberi geniş bir kaseye koyun. Malzemeleri iyice karıştırın.

Kalamarları bu karışımla kaplayın ve unlu karışımı kalamarın her tarafına dikkatlice karıştırın.

Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın. Kalamarları önceden ısıtılmış yağda altın kahverengi olana kadar kızartın. Kalamarları çok kalabalık olmayacak şekilde azar azar kızartarak daha iyi sonuç alırsınız.

Kızaran kalamarları fazla yağını alması için kağıt havlu serili bir tabağa koyun.

Garnitür olarak taze limon dilimleri ile sıcak olarak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking