Cumartesi, Kasım 9

20 yıldır aynı yöntem ile yapıyor

Türkiye’de en az 250 yıllık bir geçmişe sahip olan çiğbörek, Eskişehir’e göç eden Kırım Türkleri sayesinde şehrin en dikkat çeken lezzetleri arasında yer alıyor. Hafifliği ve lezzetiyle öne çıkan, kaynar yağda 15 saniyede pişen çiğbörek, Eskişehir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihleri ​​arasında yer alıyor. İşte ustanın çiğ börek tarifi…

Yayınlanma: 17.02.2024 – 16:37

abone

Google Haberleri

EskişehirYaklaşık 20 yıldır Türkiye’de çiğ börek ustası olan Erol Uluçay, şöyle konuştu: “Eskişehir, Türkiye’de Kırım Türklerinin en yoğun yaşadığı şehirdir. Hal böyle olunca kentte mutfak kültürü açısından da büyük bir ayak izi kalıyor. Zamanla çiğ makarna, Eskişehir’in en özgün yemeklerinden biri haline geldi. Bu nedenle her ilin kendine has bir lezzeti vardır ve çiğ börek, Eskişehir’de meşhur olmuştur. Çiğibörek Kıpçak Türklerinin yani Kırımlıların geleneksel yemeğidir. Lezzetli börek, lezzetli, güzel ya da leziz börek anlamına gelen bir adı vardır. Eskişehir’e gelen herkes mutlaka çibörek yemek ister. Çibörek isminde kesinlikle “ğ” harfi yoktur. Çibörek aslında börek olarak telaffuz ediliyor, yani Tatar dilinde ç harfi ş harfine dönüşüyor. Gerçek olan bu pastane. Yıllarca süren bir yanlış anlaşılmadan dolayı ciğbörek oldu. Kabalıkla alakası yok. Sonuçta kızgın yağda pişirilen bir yemektir. “Bunun fazla pişmemiş olmasının imkanı yok.”Tamamlamak.

’15-20 SANİYEDE PİŞİRİN’

Uluçay, çiğ börek yapımında kullanılan hamurun oldukça sert ve ince olduğunu anlatıyor. “Yaklaşık 30 gramlık bir hamur kesip genişletiyorsunuz. İçinde kıyma, az miktarda soğan, karabiber ve tuz bulunan bir havanda karıştırıyorsunuz ve o kıymaya mutlaka su ilave ediyorsunuz. orijinal çiğ börek. “Susuz olmaz” diyoruz. Çiğ makarnadan su akmıyorsa “çiğ makarna değildir” diye kabul ederiz. Normalde pek çok kişi ağırlaşmasından korktuğu için ilk kez yiyor. Normalde çok hafiftir. Neden hafif? Çünkü makarnamız çok ince. Çok ince bir hamur haline bir kaşık kıyma atılır, kaynar yağda 15-20 saniye pişirilip çıkarılır. Yani çok kısa sürede pişer ve bu su sayesinde buharın içinde hapsolur. Buharda pişirme, masaya servis edilip müşteri tarafından açılana kadar devam eder. Önce tencere kapaklarıyla şekil kesiyorlar. “Artık özel aletlerimizle kesiyoruz.” dedi.

Bakmak

Lezzet şölenini taçlandırmak için: Nevzine tatlısının tarifi

Lezzete pratik bir yolculuk: Şambali tarifi

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş