Cumartesi, Temmuz 27

Tatlı ve acının buluştuğu şölen: Ballı Tavuk

Balın tatlılığı ile baharatların ateşi mükemmel bir uyum içindedir. Ballı tavuk tarifimiz damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak!

Yayınlanma: 11.01.2024 – 16:34

abone

Google Haberleri

Ballı tavuk, mükemmel bir kontrastı birleştiren ve lezzet patlaması yaratan özel bir yemektir. Tatlı ve baharatlı notaların mükemmel uyumu bu yemeği eşsiz ve büyüleyici kılıyor. Bu yazımızda ballı tavuk tarifinin inceliklerine ve bu lezzetli yemeğin nasıl hazırlanacağına dair adım adım bilgilere odaklanacağız.

BALLI TAVUK TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk but veya göğüs
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üretme:

  1. Tavukları iyice yıkayıp kurulayın. Çubuk kullanacaksanız kemiklerini çıkarabilirsiniz.
  2. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve tavukları tavada her iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirin. Tavuk altın rengine döndüğünde ateşi azaltın.
  3. Tavaya tereyağını ekleyip eritin ve tavuğun üzerine dökün.
  4. Şimdi tavaya bal, sarımsak, zerdeçal tozu, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukları bu karışımla iyice kaplayın.
  5. Tavukları kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin. Bu süre zarfında tavuklar iyice pişecek ve balın tadını emecektir.
  6. Tavuk piştikten sonra ocaktan alın ve üzerine biber sosu veya mayonez ekleyerek veya üzerine taze otlar serperek servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking