Cumartesi, Temmuz 27

Su böreği nasıl yapılır? Gerçek su böreği yapmak için nelere dikkat edilmeli? İşte püf noktalarıyla su böreği tarifi…

Su böreği Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İnce hamurun arasına sıkıştırılan dolgusu ile damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte, Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz enfes su bazlı kurabiye tarifi…

MALZEMELER:

Hamur için:

4 bardak un

1 bardak su

Yarım bardak süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı sirke

bir tutam tuz

İç harç için:

250 gram beyaz peynir

Yarım demet taze soğan

Yarım demet taze maydanoz

Yarım su bardağı sıvı yağ

Süslemek için susam veya çörek otu

İMALAT:

Hamuru için unu mikser kabına koyun.

Ortasını havuz gibi açıp su, süt, yağ, sirke ve tuzu ekleyin.

Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün.

Her bir parçayı unlanmış zeminde çok ince bir şekilde açın. Açtığınız hamuru yağlayın.

Açılan hamurlar üst üste konulur. Birinci hamuru yağlayıp üzerine diğer hamuru yerleştirip yağlayın ve bu işleme sonuna kadar devam edin.

Üzerine koyduğunuz hamuru yağlamayın.

Yağlanmış üst hamuru uzunlamasına rulo şeklinde sarın.

Hazırlanan ruloyu spiral şeklinde sarın ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yüzeyi altın rengi oluncaya kadar pişirin.

BÖREK HAZIRLANIRKEN DİKKATLİ OLUN!

Hamuru açarken un kullanmaktan çekinmeyin, bu hamurun yapışmasını önleyecektir.

Damak tadınıza göre iç harcına baharat ekleyebilirsiniz.

Sulu makarnanın üzerini temiz bir bezle kapatıp fırından çıkardıktan sonra dinlenmeye bırakırsanız daha kolay kesilecektir.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking