Kereviz ve elma çorbası. Sıcak bir kase çorbadaki elma ve kerevizin muhteşem uyumu hem ruhu hem de bedeni ısıtıyor. Bu tarif geleneksel çorba lezzetinden uzaklaşarak sofralarınıza yepyeni bir lezzet deneyimi getiriyor. Şef Servet Sağ’ın özel tarifiyle lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız?
ELMA VE KEREVİZ ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 400 gr Kereviz (yaklaşık 2 orta boy kereviz)
- 200 gr Kırmızı Elma (2 elma)
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Doğrama stilleri:
Kereviz:
Kerevizleri soyup küp şeklinde kesiyoruz (İsterseniz kereviz saplarını da iyice yıkayıp daha sonra küp şeklinde kesip kullanabilirsiniz).
Doğradığınız malzemelerin kararmasını istemiyorsanız limon suyuna batırabilirsiniz.
Kırmızı Elma ve Patates:
Bunları soyun ve küpler halinde kesin. Elmanın içini çıkarmayı unutmayın.
Soğan ve Sarımsak:
Soğanı ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın.
Üretme:
Tenceremize zeytinyağını koyuyoruz. Sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Sarımsakların hafif kokusunu aldıktan sonra yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz. Soğanı kavurduktan sonra kerevizi, elmayı ve patatesi ekleyin. Bütün sebzeleri orta ateşte 3-4 dakika kadar kavurun. Sotelenen sebzelerin üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Hiçbir parça kalmayana kadar bir daldırma blenderiyle karıştırın. Kıvamı size çok yoğun gelirse damak tadınıza göre su ekleyebilirsiniz. Kıvamını kontrol ettikten sonra limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın. Çorbanız hazır, afiyet olsun.
Not: Çorbanın üzerine servis etmek isterseniz bir avuç elmayı ve kerevizi tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde kesip zeytinyağı ile tavada soteleyip, servis esnasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine yerleştirebilirsiniz.