Yeni yıla tatlı ve hafif bir başlangıç yapmaya hazır mısınız? Sadece 3 malzemeyle harika bir tatlı yaparken eğlenebilirsiniz. Yılbaşı sofralarınızı renklendirecek bu pratik ve lezzetli tarife geçmeden önce mutfakta keyifli bir süreç sizi bekliyor. İşte, Az malzemeyle pratik yılbaşı tatlısı!
MALZEMELER
200 gram sütlü çikolata
1 su bardağı fındık (isteğe bağlı: hindistan cevizi, kakao veya toz şeker)
Renkli tatlılar, kakao veya hindistan cevizi (dekorasyon için)
ÜRETME
Bir tencereye su ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan suyun üzerine değmeyecek şekilde bir cam kase konur.
Sütlü çikolatayı cam bir kaseye koyun ve erimesini bekleyin. Ara sıra karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
Eridikten sonra kaseden alıp fındıkları ekleyin. Karışım homojen bir şekilde karıştırılır.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve toplar oluşturun.
Hazırlanan topların üzeri renkli şekerlemeler veya Hindistan cevizi ile kaplanır.
Hazırlanan çikolatalı fındık topları tepsiye dizilir ve buzdolabında 1-2 saat soğutulur.