Pazar, Ekim 6

Renkli ve lezzetli: Domatesli pilav tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Domatesli Pilav, Geleneksel pilav tariflerine farklı bir lezzet ve renk katan, hem göze hem damağa hitap eden bir yemektir. Yaz aylarında bol miktarda bulunan taze domatesle yapılan bu pilav, sofralarınıza ferahlık katacak. İşte adım adım domatesli pilav tarifi…

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 3 orta boy domates
  • 1 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • Yarım demet taze nane veya maydanoz (isteğe göre süslemek için)

Hazırlık aşaması

Pirinç hazırlanışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp nişastasını süzün. Daha sonra ılık tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletip süzün.

Domatesin hazırlanışı:

Domatesleri rendeleyin veya küp şeklinde kesin. Domateslerin kabuklarını soymak pirincin daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

Soğan ve Sarımsak:

Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları rendeleyin veya ince ince doğrayın.

Pişirme aşaması:

Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını ekleyip ısıtın.

Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.

Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu bırakıncaya kadar pişirin.

Süzdüğünüz pirinci tavaya ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Tuz, karabiber ve isteğe göre toz şekeri ekleyin.

Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Dinlenme ve servis

Pirinçler piştikten sonra tencerenin altını kapatın ve pirinçlerin mayalanması için yaklaşık 10 dakika kadar kapağını açmadan bekleyin.

Servis yaparken üzerine ince kıyılmış taze nane veya maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking