Pazartesi, Temmuz 8

Puf puf kabaran mayalı poğaça tarifi… Bayatlamayan yumuşacık poğaça! – Son Dakika Gurme Haberleri

Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi yumuşak ve kabarık mayalı hamur tarifine ne dersiniz? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif ile hamur işleriniz mükemmel bir tat ve kıvama kavuşacak. İşte, Herkesin favorisi olacak mayalı hamur tarifi…

MALZEMELER

1 bardak ılık süt

1 bardak ılık su

Bir bardak suya 1 kaşık sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket ınstant maya (10 gr)

2 çay kaşığı tuz

2 yumurta (birinin sarısı üzerini kaplamak için ayrılacak)

6-7 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)

İç harç için

Beyaz peynir veya kaşar peyniri

Maydanoz (isteğe bağlı)

1 yumurta sarısı

Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

ÜRETME

Bir kaseye ılık süt, ılık su, yağ ve toz şekeri koyun. İnstant mayayı ekleyip karıştırın, mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.

Yumurtaları karışıma ekleyin (birinin sarısını üstüne ayırın). Tuzu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini kapatıp sıcak ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Beyaz peyniri ufalayın veya kaşar peynirini rendeleyin. İsteğe göre maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yayın. Ortasına iç harcı koyup hamuru kapatın ve yuvarlayın. Pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.

Ayrılmış yumurta sarısını hamur işlerine sürün. İsteğe göre susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: bugün vefat edenler- günlük burç yorumları- Toros Edaş Elektrik Kesintisi - Son Dakika Bursa -
Antalya Haber Sunucu
marsbahis giriş