Cumartesi, Temmuz 27

Püf noktalarıyla ıslak kurabiye tarifi…

Mutfakların büyülü dünyasında özel tariflerle hazırlanan lezzetler mutluluğun anahtarıdır. Tatlı ve leziz bir mola için sizi bu sefer ıslak bisküvinin eşsiz lezzetine davet ediyoruz. Tereyağının yumuşak sarılışı, vanilya şekerinin sihirli dokunuşu ve pişerken yayılan muhteşem aromalar… İşte tam da bu uyumla hazırlanan ıslak bisküvinin tarifi…

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 bardak yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet maya
  • Yarım paket karbonat
  • Ne kadar un ihtiyacınız var (yumurtaların büyüklüğüne göre)

Özel:

Geniş bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve karışımı iyice homojen hale getirin.

Vanilya şekeri, yoğurt ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Yoğurdun içerisine karbonatı ekleyip karıştırın.

Unu ve mayayı azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesip avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birbirinden aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak, taze pişmiş bisküvilerin üzerine pudra şekeri serpin.

Bisküviler soğuduktan sonra servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

Bu basit nemli kurabiye tarifiyle evinizi mis gibi kokularla dolduracak, her lokmada tatlı bir mutluluk hissedeceksiniz. Keyifli atıştırmalıklar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking