Pazar, Ekim 6

Püf noktalarıyla ev yapımı simit…

Hoş kokusuyla sokakları saran, çıtır dış kabuğu ve yumuşak dokusuyla herkesin favorisi olan simit, evde hazırlandığında bile büyük ilgi görüyor. Simidin eşsiz lezzetini evinize taşımak ve misafirlerinizi taze yapılmış simitlerle ağırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte püf noktaları ile ev yapımı simit…

MALZEMELER

Hamur için:

1 bardak süt (ılık)

1 bardak yoğurt

Bir bardak suya 1 kaşık sıvı yağ

1 yumurta (yumurtanın beyazını hamurun üzerine, sarısını da üstüne sürmek için)

1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 paket ınstant maya (10 gram – alternatif olarak yarım paket yaş maya da kullanabilirsiniz)

Gerekli tüm un

Yukarıdaki için:

1 bardak pekmez

1 bardak su

Susam veya çörek otu (üzerine serpin)

ÜRETME

Sıcak süt, yoğurt, yağ, yumurta akı, sirke veya limon suyu, tuz ve şekeri karıştırın.

Mayayı ekleyip karıştırın.

Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın (yaklaşık 1 saat).

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak simit şekli verilir.

Pekmez ve su karışımı hazırlanır.

Hamurun üzeri önce pekmezle, ardından susam veya çörek otu ile kaplanır.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Simitlerin üzerine yumurta sarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yüzeyi altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Taze pişmiş simitler bir süre bekletildikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking