Cumartesi, Temmuz 27

Pratik ve ekonomik: Ev yapımı lahmacun tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden lahmacunu evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu yazımızda, lezzetli iç harcı ile ince hamurun mükemmel bir şekilde buluştuğu, taze malzemelerle hazırlanan ev yapımı lahmacun tarifi ile yemek pişirme becerilerinizi sergileyin.

Yayınlanma: 06.03.2024 – 20:03

abone

Google Haberleri

Lahmacun, incecik hamuru ve enfes dolgusuyla damaklara keyif veren bir lezzet şöleni. Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan ev yapımı lahmacun, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek bir alternatif sunuyor. Bu tarif, klasik lezzetin ev mutfağınızda nasıl hayat bulduğunu gösteriyor ve size kendi lahmacununuzu yaparken eğlenmeniz için ilham veriyor. Şimdi bu keyifli yolculuğa başlamaya hazır mısınız?

LAHMACUN TARİFİ

Malzemeler

İç harçlar için;

  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 500 gr kıyma
  • Her biri 1 çay kaşığı biber tozu ve biber tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamuru için;

  • 4 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 bardak su

yapı

  1. Lahmacunumuzun iç harcı için soğanı, yeşil biberi ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp birkaç parçaya bölüyoruz.
  2. Daha sonra parçalanmış çeri domatesleri, sarımsağı, salçayı ve maydanozu ekleyip tekrar çalıştırın.
  3. Hazırladığımız bu karışımı uygun bir kaba alıp kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip tüm malzemeleri elimizle iyice karıştırıyoruz.
  4. Güzel bir kıvama gelen karışımı streçleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.
  5. Hamurumuz dinlenirken biz de hamurumuzu hazırlayalım. Lahmacun hamuru için uygun bir kapta una tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın.
  6. Açtığımız çukura suyu döküyoruz ve kenarlarından unu alarak hamurumuzu işlemeye başlıyoruz.
  7. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  8. Hazır olan hamuru merdaneyle açıp buzdolabına kaldırıyoruz ve 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  9. Dinlenen hamuru tekrar un serptiğimiz çalışma yüzeyine alıp 4 eşit parçaya bölelim.
  10. 12 eşit parça elde etmek için 3’e böldüğümüz parçaları bölüyoruz.
  11. Hamurumuzu dıştan içe doğru yoğurup beze haline getirelim.
  12. Bezemizi tabağa alıp üzerini tekrar streç filmle kapatıyoruz ki kurumasın.
  13. Bezelerimizden birini çalışma yüzeyine serip üzerine un serpip oklava yardımıyla açmaya başlayalım. Bezemizi olabildiğince ince açmaya çalışalım.
  14. Yaklaşık 23-24 cm çapında açtıktan sonra hamurumuzun altına pişirme kağıdını yerleştiriyoruz.
  15. Pişirme kağıdımızı açtığımız hamurdan biraz daha büyük olacak şekilde kesiyoruz.
  16. Kıymalı karışımımızdan 2 yemek kaşığı alıp, elimizle iyice yayıyoruz.
  17. Lahmacunumuzu, altına pişirme kağıdı serilmiş tavaya yerleştirip, altı hafif altın rengi oluncaya kadar tavada pişiriyoruz.
  18. Daha sonra lahmacunumuzu fırın tepsisine yerleştirip, maksimum ızgara sıcaklığında, yaklaşık 250°C sıcaklıkta, kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.
  19. Fırından çıkardığımız lahmacunu temiz bir bezle örtüyoruz. Böylece diğer bezeleri hazırlarken pişen lahmacunumuz kurumamış olur.
  20. Lahmacunların pişme süresi kısa olduğu için birini pişirirken diğerini hazırlamanız daha kolay olacaktır. Her lahmacun için aynı pişirme kağıdını da kullanabilirsiniz.
  21. Bütün lahmacunlarımızı bu şekilde pişirdikten sonra servis edebiliriz.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking