Pazartesi, Aralık 30

Pişi değil Mekitsi! Enfes bir tarif… – Son Dakika Gurme Haberleri

Bulgaristan ve Makedonya’nın sevilen lezzetlerinden biri olan Mekitsi, hem görünümü hem de tadıyla dikkat çeken bir tatlıdır. Özellikle kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak tercih edilen bu lezzet, kuru mamayı andıran dokusuyla dikkat çekiyor. İşte Mekitsi Tarifi…

MALZEMELER

2 bardak un

1 bardak yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta

Kızartma yağı)

Pudra şekeri (servis için)

ÜRETME

Derin bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri birleştirin.

Yoğurt ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri spatula veya tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. Eğer hamur çok kuru ise biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz. Eğer hamur çok cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hamuru yoğurduktan sonra hamurun üzerini bir bez veya streç filmle örtüp yaklaşık 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlenirken kızartma yağını bir tavada ısıtın. Yağ sıcaklığı 170-180°C civarında olmalıdır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak veya oklava kullanarak açın.

Hazırladığınız hamur parçalarını kızgın yağa dikkatlice batırın. Altın kahverengi olana kadar her iki tarafta yaklaşık 2-3 dakika kızartın. Mekitsi altın kahverengi olana kadar ara sıra karıştırarak kızartın.

Kızaran Mekitsi’yi fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun.

Servis yapmadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin.

Sıcak olarak ve tercihinize göre reçel, bal veya peynirle servis yapın.

Hazırladığınız Mekitsi’yi sıcak olarak servis edin ve afiyetle yiyin! Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi