Pazar, Ekim 6

Lezzetli makarnanın anahtarı… Fesleğenli domatesli makarna!

Klasik makarnadan vazgeçemeyenler için leziz Bolonez sosundan, Akdeniz esintili pestoya kadar pek çok makarna seçeneği mevcut. Ayrıca sebzelerden ilham alan sağlıklı ve hafif soslar da denemeye değer. İşte makarna keyfini artıracak enfes bir sos tarifi…

MALZEMELER

350 gram makarna

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak, ince dilimlenmiş

2 su bardağı kiraz domates, ikiye bölünmüş

Tuz ve biber

1/2 su bardağı taze fesleğen yaprağı

1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan

ÜRETME

Bir tencerede bol miktarda tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre al dente oluncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.

Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce dilimler halinde kesilmiş sarımsakları ekleyin ve hafifçe kızartın, sarımsakların karamelize olmaması gerekir.

Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Domateslerin çoğu ezilene kadar spatulayla hafifçe bastırabilirsiniz.

Haşlanan makarnayı tavaya ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Makarnanın üzerine taze fesleğen yaprakları serpin ve yavaşça karıştırın.

Servis tabaklarına dizin ve gerekirse üzerine rendelenmiş parmesan serpin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking