Türk mutfağı orijinal lezzetlerden biri perdeler için pirinç, Adını şık görünümünden almaktadır. Ceviz ve kuş üzümüyle zenginleştirilen, pirincin her tanesini tatmanızı sağlayan bu tarif, sıra dışı bir lezzetin yanı sıra sofrada görsel bir şölen de sunuyor. Geleneksel Türk mutfağının inceliklerini yansıtan çadır pilavı artık sizlerle buluşmaya hazır. Cevizin doyurucu aroması ve kuş üzümünün tatlı katkısıyla perde pilavı yapmayı öğrenmeye ne dersiniz? Haydi mutfağa geçip lezzet perdesini açalım!
PERDE PİLAFİ TARİFİ
Malzemeler
İçli pilav için:
- 3 bardak pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4,5 su bardağı tavuk suyu-su karışımı
- 2 tavuk budu
- Yarım fincan frenk üzümü kahvesi
- 200 gr çiğ badem
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- karabiber, tuz
Hamur için:
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım bardak zeytinyağı
- tuz
- Mümkün olduğu kadar çok un
PERDO PİLAVU NASIL YAPILIR?
Öncelikle tavuk butlarını haşlayın ve suyunu pirinçte kullanmak üzere ayırın.
Yağı bir pirinç tavasında eritip yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun.
Daha sonra 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin.
Yarım kaşık tuz ekleyip, pirinçler tam pişmeden, henüz taze iken kapağını kapatıp ocaktan alın.
Kıyılmış tavuk etini, kuş üzümünü ve karabiberi pilavın üzerine ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaseye koyup iyice karıştırın.
Mayalanan hamurdan biri küçük, diğeri büyük olmak üzere iki parça elde edin.
Büyük parçayı 3-4 mm kalınlığında açın ve kenarlarını kapatacak şekilde kabın tabanına yerleştirin.
Daha sonra pirinci içine yerleştirin ve üzerini küçük bir parça hamurla örtün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur altın rengi olana kadar pişirin.
Perde pilavınız hazır. Çevirebilir, servis edebilir ve tadını çıkarabilirsiniz!