Cumartesi, Temmuz 27

Lezzetin katlandığı tatlı: Muhallebili kadayıf tatlısı

Muhallebi ve kadayıfın muhteşem birleşiminden oluşan bu tatlı, her lokmada tatlı bir ziyafet sunuyor. Kadayıfın eşsiz dokusunu puding dolgusu ile birleştiren bu tarif lezzetin zirvesine ulaşıyor.

Yayınlanma: 23.02.2024 – 17:45

abone

Google Haberleri

Kadayıf tatlısı, Türk mutfağının eşsiz tatlıları arasında özel bir yere sahiptir. İnce kadayıfın muhteşem dokusu içindeki muhallebi ile buluştuğunda ortaya çıkan bu tatlı, damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Her lokmasında ayrı bir keyif sunan bu tatlı, özellikle ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. İşte, Muhteşem Pudingli Kadayıf Tatlısı Tarifi…

PUDALLI TATLI KADAYIF TARİFİ

Malzemeler

  • Yaklaşık 300-350 gr kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı kıyılmış ceviz

Puding için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema (200ml)

yapı

  1. Kadayıfları kavurarak muhallebi ile kadayıf tatlısını hazırlamaya başlayalım. Kadayıfı ince ince doğrayın.
  2. Teflon tencere veya büyük teflon tavada tereyağını eritip şekeri ve kadayıfı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Son olarak cevizleri ekleyip bir süre kavurun ve ocaktan alın. (Kadayıyı ateşten aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızartmaya devam edecektir, bu nedenle karıştırmaya devam edin veya bir kaseye alıp soğumaya bırakın.)
  4. Tatlımız için pudingi hazırlayalım. Krema ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alıp 10-15 dakika kadar kaynamaya bırakın. soğumaya bırakın.
  6. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ekleyip mikserle 4-5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  7. Hazırladığımız kremayı ve kadayıfı fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Kızaran kadayıfın yarısını yaklaşık 30 cm çapındaki bir tavaya dökün ve tavanın tabanına iyice yayın.
  8. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve kalan kadayıfı üzerine yayın. Bu işlem için yaylı tava da kullanabilirsiniz.
  9. Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda sıcaklığına soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
  10. 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  11. Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking