Cumartesi, Temmuz 27

Leziz Sosisli tarifi… Püf noktalarıyla Sosisli nasıl yapılır?

İşte sosisli sandviç tarifi ve lezzetli bir sosisli sandviç hazırlamanın püf noktaları…

EV YAPIMI EKMEK TARİFİ!

Malzemeler:

1 bardak ılık su

1 bardak su Süt

2 yemek kaşığı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

1 poşet (10 gram) hazır maya

Yaklaşık 5 su bardağı un

Üretme:

Bir kaseye sıcak su dökülür. Toz şekeri ekleyip karıştırın.

Üzerine İnstant Mayayı serpip mayanın şişmesini bekleyin.

Fermente suya yağ, tuz ve süt eklenir.

Unu yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya başlayın. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

Hamur yoğurularak şekil verilir, üzeri kapatılır ve mayalanmaya bırakılır. Şişmesini ve hacminin iki katına çıkmasını bekleyin.

Mayalanan hamura un serpilmiş tezgahta şekil verilir.

Hamur, pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir.

Üzeri kapatılarak tekrar mayalanmaya bırakılır. Bu işlemde fırın 180 dereceye kadar ısıtılır.

Hamur mayalandıktan sonra üzerine hafifçe un serpin.

Önceden ısıtılmış fırında yüzeyi altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Pişen ekmek soğumaya bırakılır.

Sosis pişirme:

Ekmeği fırından çıkardıktan sonra sosis pişirmeye devam edebilirsiniz:

Sosisler ızgarada veya tavada pişirilebilir.

Sosislerin üzerine hafif çapraz çizikler yapmak, yemek pişirirken daha iyi bir görünüm ve tat elde etmenize yardımcı olacaktır.

İsteğe göre ketçap, mayonez, hardal gibi sosların yanı sıra rendelenmiş peynir, kornişon turşu veya közlenmiş biber gibi malzemeler de eklenebiliyor. Sonraki

Sosis, ısıtılmış ekmeğin içine yerleştirilir.

Öneriler:

Sosisler fazla pişirilmemelidir. Aşırı pişmiş sosisler kuruyabilir.

Sosisli sandviçin daha taze ve lezzetli olması için taze malzemeler kullanmaya dikkat edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking