Cumartesi, Temmuz 27

Kore mutfağının vazgeçilmez sokak lezzeti: Enfes Tteokbokki tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Kore mutfağının eşsiz lezzetleri arasında en önemli sokak lezzetlerinden biri olan Tteokbokki, pratik tarifiyle sofranızda. Bu leziz atıştırmalık, hafif tatlı ve baharatlı sosuyla damak tadınıza keyif katarken, dokusuyla da doyurucu bir seçenek sunuyor… İşte lezzetli Tteokbokki tarifi!

MALZEMELER

Tteokbokki için:

200 gram pirinç unu

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak (ezilmiş)

2 yeşil soğan (ince dilimlenmiş)

1 havuç (ince dilimlenmiş, isteğe bağlı)

100 gram çırpılmış kırmızı biber salçası (acı derecesine göre isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı susam tozu (isteğe bağlı)

2 su bardağı su (isteğe bağlı, kıvamını ayarlamak için)

Yukarıdaki için:

1 yeşil soğan (ince dilimlenmiş)

1 yemek kaşığı susam tozu (isteğe bağlı)

ÜRETME

Pirinç unu ve suyu geniş bir kapta karıştırın, topak oluşumunu önlemek için iyice çırpın.

Soya sosu, şeker, salça, ezilmiş sarımsak ve susam yağını bir tencerede orta ateşte karıştırarak kaynatın.

Kaynayan sosa dilimlenmiş yeşil soğanları ve isteğe bağlı olarak diğer sebzeleri ekleyin.

Daha sonra yavaş yavaş pirinç unu ve su karışımını tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Tteokbokki karışımı istenilen kıvama ulaştığında ocaktan alın. Gerekirse ilave su ekleyebilirsiniz.

Servis yapmadan önce üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan ve toz susam serpin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking