Balkabaklı tatlı, kış aylarının sıklıkla tercih edilen, lezzetli ve sağlıklı bir tatlısıdır. İşte kabak tatlısının basit tarifi:
MALZEMELER
4 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı şeker
1 su bardağı kıyılmış ceviz (isteğe bağlı)
1 bardak su
Yarım bardak irmik
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
yarım limonun suyu
Tarçın (isteğe bağlı)
ÜRETME
Rendelenmiş kabakları geniş bir tencereye koyun.
Suyunu ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada suyunu çekmesi için sık sık karıştırın.
Kabak yumuşadıktan sonra şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Şeker eridikten sonra yarım su bardağı irmiği ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tereyağı veya margarini ekleyip tatlının üzerine karıştırın.
Yarım limonun suyunu sıkıp kabak tatlısına ekleyin. Limon suyu tatlıya tazelik katacaktır.
Dilerseniz ceviz de ekleyebilirsiniz. Fındıklar tatlıya doku ve lezzet katacaktır.
Karışım yoğun bir kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alın.
Sıcak olarak servis edebilir veya soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.