Dünya çapında fenomen haline gelen Japon mutfağının amiral gemisi ramen, grenli erişteleri, doyurucu çorbaları ve zengin malzemeleriyle sofralarımıza getirdiği lezzet şöleni ile kalplerimizi fethediyor. Geleneksel bir ramen dükkanında veya evde kendi tarifinizi deneyin; Ramenin eşsiz tadı sizi şaşırtacak!
Yayınlanma: 25.01.2024 – 18:45
abone
Ramen, Japon mutfağını dünyaya tanıtan, lezzetiyle herkesi büyüleyen bir ikon haline geldi. Bu lezzetli yemeğin kökeni, uzun ve zengin bir tarihe sahip olan Japon mutfak kültürüne dayanmaktadır. Geleneksel ramen dükkanlarında uzun kuyruklarda bekleyerek ramen deneyebileceğiniz gibi, evinizde kendi tarifinizi yaparak da bu muhteşem lezzeti deneyimleyebilirsiniz. İşte Japon mutfağının eşsiz lezzeti Ramen tarifi…
RAMEN TARİFİ
MALZEMELER
- 400 gram tavuk
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 paket ramen (erişte de kullanabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 4-5 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- Yarım çay kaşığı maya
- tuz
Yukarıdaki için:
- 100 gram soya filizi
- 3-4 dal taze soğan (sadece yeşil kısmı)
ÜRETME
- Öncelikle bir tencereye 2 bardak su ve tavuğu ekleyin.
- Rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı ekleyip yaklaşık 30 dakika kaynatın.
- Daha sonra haşlanan tavukları sudan çıkarıp parçalara ayırın.
- Suyunu süzgeçten geçirip başka bir tencereye aktarın.
- Suya susam yağı ve soya fasulyesi yağı ekleyin. Bu suyu 15 dakika kaynatın.
- Başka bir tencereye 2 bardak su ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ramen ve mayayı ekleyin.
- Ramen yumuşayana kadar pişirin. Rameni süzdükten sonra bir kaseye koyun.
- Susam yağı ile bir kepçe kaynar su alın ve ramen üzerine dökün. Afiyet olsun.