Cumartesi, Kasım 9

İtalya’nın zengin mutfağının en lezzetlisi: Osso Buco tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Yumuşacık dana incikleri leziz sebzelerle buluşuyor ve iç içe geçmiş lezzetlerin dansı başlıyor. Her lokmasında sizi İtalya’nın güneşli sokaklarına götüren bu yemeği evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte Osso Buco’nun tarifi…

Yayınlanma: 05.14.2024 – 09:56

abone

Google Haberleri

İtalya’nın zengin mutfak kültüründe her biri lezzet şöleni sunan pek çok ikonik yemek var. Osso Bucco, bu harika lezzetler arasında eşsiz bir yere sahip olan, dana inciklerle hazırlanan bir İtalyan klasiğidir. İşte, Osso Buco’nun tarifi…

OSSO BUCO TARİFİ

Malzemeler

  • 4osso bucco
  • 100 gr Un
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 parça kereviz
  • 2 sap kereviz
  • 4 diş sarımsak
  • 2 sap taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 400 gr domates püresi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 600 ml Su (varsa sebze veya et suyu da kullanabilirsiniz)
  • 200 ml beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

gremolata

Malzemeler

  • 1 limon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

yapı

  1. Unu geniş bir kaseye koyun ve ossobuco’yu unlayarak fazla ununu alın.
  2. Yağı tavaya dökün, ısıtın ve ossobucco’yu kapatın.
  3. Ossobucco’yu bir kenarda iyice kapalı tutun.
  4. Soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve kereviz sapı gibi tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
  5. Tencereye sarımsak, kekik ve soğanı ekleyin. Isının düşük olması önemlidir.
  6. Bu sayede soğanın içindeki şeker açığa çıkar ve lezzet katar. Karamelize edilmiş bir soğan alın.
  7. Havuç, kereviz ve kereviz sapını ekleyin.
  8. Kahverengileşmeye devam edin.
  9. Domates salçasını ekleyip dibe çökene kadar kavurun.
  10. İyi kavrulmuş ürünleri yüksek ateşte yerleştirin.
  11. Şarap kullanmak istiyorsanız bu aşamada ekleyin ve süzülmesini sağlayın. Şarap kullanmak istemiyorsanız 11. adıma geçin.
  12. Domates püresini ve defne yaprağını ekleyin.
  13. Suyu ekleyin.
  14. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
  15. Ossobuco’yu sosa ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  16. Et hazır olduğunda tabaklara dizin, sosu açın ve iyice çekmesini sağlayın.
  17. Hazırladığınız sosu süzün.
  18. Bu noktada gremolatayı hazırlayıp sosa ekleyeceğiz.
  19. Limon kabuğu rendesini ve sarımsağı rendeleyin.
  20. Maydanozu ince ince kıyın.
  21. Gremolata malzemelerini karıştırın.
  22. Sosa ekleyin ve hazır.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş