Cumartesi, Temmuz 27

İncecik hamurun şahane dansı: Kalburabastı tarifi…

Kalburabasti, Türk mutfağının en önemli tatlılarından biridir. Görsel olarak çekici ve aynı zamanda lezzetli olan bu tatlı, ince bir hamurun kalıp yardımıyla şekillendirilmesiyle elde ediliyor. BENBurada kalburabastı tarifini adım adım hazırlayabilir ve bu eşsiz lezzeti sofralarınıza getirmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • Bir bardak suya 1 kaşık sıvı yağ
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı içi, beyazı üstte)
  • Yarım bardak irmik
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 poşet maya
  • Gerekli tüm un
  • Doldurmak için ceviz veya fındık

Üretme:

Hamurun Hazırlanışı:

Bir kaseye margarin veya tereyağını koyun. Yağ, yoğurt, yumurta sarısı, irmik ve yoğurdu ekleyin.

Mayayı ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Dolgu harcının hazırlanışı:

Ceviz veya fındık dolgusunu uygun bir kapta hazırlayın.

Eğitim:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Hamur parçasını kalıba bastırarak düz bir yüzey elde edin.

Ortasına iç harcını yerleştirip hamuru her iki kenarından kapatın.

Yemek pişirmek:

Hazırladığınız tabakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine birbirinden aralıklı olarak dizin.

Üzerlerine yumurta beyazı sürüp önceden ısıtılmış 180° fırında altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Hizmet:

Fırından çıkıp oda sıcaklığına geldikten sonra ızgarada pişirilen bastileri servis edebilirsiniz.

Misafirlerinizi, ailenizi ya da kendinizi bu Kalburabastı tarifiyle ödüllendirin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking