Cumartesi, Temmuz 27

İnce ayrıntılarıyla Arnavut ciğeri tarifi…

Her lokmayla sizi memleketinize sıcacık bir yolculuğa çıkarıyor. Arnavut karaciğeri Tarifi denemeye ne dersiniz? İnce bir un tabakasıyla kaplanmış, dans eden baharatlarla ağzınızda eriyen bu lezzetin sırlarını keşfetmeye hazır olun! Peki Arnavut ciğeri nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir? Detaylar burada…

ARNAVUT CİĞER TARİFİ

Malzemeler:

  • 300 gram kuzu ciğeri (ince dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, kıyılmış)

Üretme:

Kuzu ciğerini ince dilimler halinde doğrayın.

Unu geniş bir kaseye koyun ve dilimlenen ciğerleri unlayın. Fazla unu çıkarmak için unlanmış ciğerleri hafifçe sallayın.

Yağı büyük bir tavada ısıtın.

Ciğer dilimlerini una bulayıp fazla ununu alın ve kızgın yağda hızlıca kızartın. Karaciğerin rengi değişene kadar karıştırarak pişirin.

Kızaran ciğerlerin üzerine tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyin. Kullanırsanız kıyılmış sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Baharatları karaciğere ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.

Kızartılmış ve baharatlı Arnavut ciğerini sıcak olarak servis edin.

Not: Bu tarif kişisel tercihlere göre değiştirilebilir. Dilerseniz daha fazla veya daha az baharat ve sarımsak kullanabilirsiniz. Kuzu ciğeri yerine dana ciğeri de kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking