Güncel Haberler

Hem renkli hem lezzetli: Mor soğan turşusu tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

mor soğan turşusuYemeğinize renk ve lezzet katacak harika bir garnitür ve salata malzemesidir. Aynı zamanda sandviçlerin, burgerlerin veya tacoların vazgeçilmez bir tamamlayıcısıdır. Üstelik evde kolaylıkla yapılabilir ve sadece birkaç basit malzemeyle hazırlanabilir. Mutfakta yeni tatlar denemeyi seviyorsanız mor soğan turşusu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Hizmet: 1 litrelik kavanozda

Hazırlanma zamanı: 15 dakika

Bekleme süresi: 2 gün

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kaba tuz
  • 300 ml sıcak su
  • 300 ml sirke
  • 4-5 adet mor soğan
  • 2 – 3 adet acı süs biberi
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı karabiber,

Üretme

İri tuzu derin bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın, sirkeyi ekleyip bir kenarda bekletin.

Soğanları soyun, doğrayın ve bir cam kavanoza koyun. Üzerine ezilmiş süs biberi, kişniş tohumu ve karabiber serpin. Sirkeli suyu ekleyip karıştırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyun. İki gün buzdolabında beklettikten sonra dilediğiniz gibi tüketin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
marsbahis giriş gaziantep bayan escort antep escort