Cumartesi, Temmuz 27

Hatay’ın tescilli lezzeti: Biberli ekmek nasıl yapılır?

Hatay Mutfağı, Lezzetli ve zengin tatlarıyla ünlüdür. Bu tatlardan biri de Biberli ekmek. Özellikle baharatlı yemeklerden hoşlananlar için harika bir seçenek olan bu ekmek, Hatay’ın geleneksel yemeklerinden biridir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz şeyler. İşte Hatay biberli ekmek tarifi…

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı yağ

Biber dolması:

  • 4-5 yeşil biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz ve biber

Üretme:

Öncelikle maya karışımını hazırlayın. Mayayı ve toz şekeri ılık suda eritip mayanın köpürmesini bekleyin.

Unu bir kaseye alın, tuzu ekleyin ve yavaş yavaş mayalı suyu ekleyin. Hamuru yoğurun, yağı ekleyin ve tekrar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra un serpilmiş çalışma yüzeyinde biraz daha yoğurun ve eşit büyüklükte parçalara bölün. Her parçayı açmak için oklava kullanın. İnce bir şekilde açtığınız hamuru fırın tepsisine dizin.

İç harcını hazırlamak için yeşil biberi, yeşil biberi ve domatesi küçük parçalar halinde kesin. Sarımsakları rendeleyin.

Yağı bir tavada ısıtın, biberleri ekleyin ve kızartın. Daha sonra sarımsağı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak küp küp doğradığınız kiraz domatesleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hazırladığınız iç harcını ekmek hamurunun üzerine eşit şekilde dağıtın.

Ekmeği önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kenarları altın rengi oluncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürer.

Taze pişmiş biberli ekmeği dilimleyin ve servis yapın.

Hatay’ın imza lezzeti biberli ekmek, baharatlı sevenler için harika bir atıştırmalık veya ana yemek seçeneğidir. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking