Cumartesi, Temmuz 27

Hafta sonu kahvaltılarınızı renklendirin: Pratik Patates Röşti tarifi

Basit ve pratik patatesli Röşti tarifi ile mutfağınızı kahvaltı için keyifli bir mekana dönüştürebilirsiniz. Patatesin enfes çıtır dokusu, içerdiği malzemelerle lezzet cümbüşüne dönüşüyor. Sevdiklerinize ya da misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız patatesli Röşti tarifi tam size göre!

MALZEMELER

4 orta boy patates

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

tuz

karabiber

Kızartma yağı)

ÜRETME

Patatesler soyulup rendelenir.

Rendelenen patatesler bir bezin içerisine konularak suyu sıkılır ve iyice kurutulur.

Kurutulmuş patatesler bir kaseye konur. Yumurtaları, unu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Yağı büyük bir tavada ısıtın.

Hazırlanan patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip tavaya koyun ve spatula yardımıyla düzeltip şekil verin.

Altı altın rengi oluncaya kadar pişirin, sonra spatulayla ters çevirip diğer tarafını da kızartın.

Fazla yağı emmesi için pişmiş patatesleri kağıt havluların üzerine koyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking