Öğle veya akşam yemeği için lezzetli, şık ve hafif bir tarif arıyorsanız, sizin için lezzetli bir tarifimiz var! Yelpaze tavuk hem görünümü hem de lezzetiyle sofralara renk katacak. İşte Tavuk Fantı tarifi…
Yayınlanma: 06.13.2024 – 12:46
abone
Protein açısından zengin, karbonhidrat içermeyen bu tarifi yeşil salata veya yoğurtla servis edebilirsiniz. Bu hafif yemek tarifinin deneyenlerin favorisi olacağına eminiz. İşte, Fantazi tavuk tarifi…
TAVUK VENTAGIO TARİFİ
Malzemeler
Tavuk hayranı için:
- 2 tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber (kaba doğranmış)
- 1/2 kabak (dilimlenmiş)
- 1/2 kırmızı soğan (dilimlenmiş)
- 2 dilim limon
Sosu için:
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
yapı
- Tavuk göğüslerinin ortasından keserek cepler yapın.
- Bu ceplere sırasıyla kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini yerleştirin.
- Maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
- Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pişen tavukları sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!