Cumartesi, Temmuz 27

Gnocchi alla Romana nedir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Gnocchi alla Romana tarifi!

Gnocchi alla Romana, İtalyan mutfağına özgü, ince kesilmiş ve genellikle peynirle kaplanmış yumuşak bir gnocchi türüdür. BENİşte Gnocchi alla Romana’nın tarifi…

MALZEMELER

Hamur için:

1 su bardağı ince irmik (irmik)

1 bardak su Süt

1 bardak su

1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan

75 gram tereyağı

Tuz, karabiber

Yukarıdaki için:

Rendelenmiş parmesan peyniri)

ÜRETME

Hamurun Hazırlanışı:

Süt, su ve tuzdan oluşan karışım bir tencerede kaynamaya bırakılır.

Kaynadıktan sonra yavaş yavaş irmik ilave edilerek karıştırılır. Topaklar oluşmasını önlemek için dikkatli olunmalıdır.

Karışımı yoğurun:

Karışım gözle görülür şekilde koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Karışım homojen ve pürüzsüz bir kıvama ulaştığında ocaktan alın.

Hamurun şekillendirilmesi:

Sıcak hamur yağlı kağıt üzerine dökülerek düzleştirilir.

Soğutma ve dilimleme:

Hamurun oda sıcaklığına soğumasını bekleyin. Daha sonra bir dilimleyici veya bardak kullanarak daireler kesin.

Pişirme:

Gnocchi’ler pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirilir.

Üzerlerine rendelenmiş parmesan serpin.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında yüzeyleri altın rengi oluncaya kadar pişirin.

ÖNERİLER

Hamurun kalın ve pürüzsüz olması için irmik yavaş yavaş eklenmelidir.

Dilimleme işlemi sırasında hamurun yapışmasını önlemek için dilimleyici hafifçe unlanabilir.

Pişen gnocchi’ye rendelenmiş parmesan eklemek lezzeti arttırıyor.

Bu tarifle evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz enfes bir İtalyan lezzeti. Gnocchi alla Romana Deneyebilirsin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking