Cumartesi, Temmuz 27

Geleneksel ve lezzetli içli köfte tarifi…

İçli köfteTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hazırlaması keyifli ve damakta unutulmaz bir tat bırakan bu tarif, özel günlerde sofralarınızı taçlandıracak. İşte geleneksel içli köfte tarifi…

Malzemeler:

Hamur için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ince kıyılmış dana veya kuzu eti
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 bardak sıcak su

İç harç için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Tuz, karabiber

Üretme:

Öncelikle bulguru geniş bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, tuzu ve biber salçasını ekleyin.

Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp dana veya kuzu etini ekleyip iyice kızartın.

Kavrulan etleri bulgurlu karışıma ekleyin. Sıcak suyu ekleyip karışımı iyice yoğurun. Hamurun kıvamı elinize yapışmayacak fakat şekil verilebilecek kıvamda olmalıdır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın ve parmağınızla bastırarak dolguyu konumlandırarak hamuru inceltin.

İçi için tereyağını eritip kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın. Karışımı karabiber ve tuzla tatlandırın.

İnce hamurların ortasına cevizli harçtan bir miktar koyup kenarlarını kapatıp köfte şeklinde yuvarlayın.

İçli köfteleri servis tabağına dizin ve taze limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun! Bu basit tarifle geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İçli köftenin eşsiz lezzetiyle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartabileceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking