Tadı klasik mayonez gibi olan bu besleyici ve lezzetli tarifle sağlığınızı ve damak tadınızı ödüllendirin.
Malzemeler:
- 1 bardak vegan süt (isteğe bağlı olarak badem, soya veya yulaf sütü gibi)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı sirke (elma sirkesi tercih edilir)
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı agave şurubu veya akçaağaç şurubu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üretme:
Bir blender veya mikser kullanarak vegan sütü ve hardalı iyice karıştırın.
Yavaş yavaş zeytinyağını ekleyip karışımı çırpmaya devam edin.
Limon suyu, sirke, agav şurubu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Malzemeler tamamen birleşene kadar karıştırmaya devam edin. Karışımın koyu bir kıvamda olması gerekiyor.
Hazırladığınız vegan mayonezi bir kavanoza koyun ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
Soğuyan vegan mayoneziniz hazır! Sandviçlerinizden salatalarınıza kadar pek çok leziz yemeği bu lezzetli mayonezle zenginleştirin.