Cumartesi, Temmuz 27

Ev yapımı tane tane pilav tarifi

Bu tarif herkesin beğendiği, lezzetiyle sofraları süsleyen pratik bir pilav tarifi sunuyor. Hem ilk yemeklerde hem de özel davet sofralarında tercih edebileceğiniz bu pilav tarifi her zaman lezzet garantili!

Yayınlanma: 12.03.2024 – 16:51

abone

Google Haberleri

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her türlü yemeğin yanına yakışan doyurucu ve pratik bir garnitür olan pilav, özellikle misafir sofralarının vazgeçilmezidir. Ancak lezzetli pilav yapmak bazen beceri gerektirebiliyor. Bu tarifte herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği, lezzetinden emin olabileceği pratik bir pilav tarifi paylaşacağız. Evin her yerinde bulunan temel malzemelerle hazırlanan bu pilav tarifi, sofralarınızı her zaman aydınlatacak, sevdiklerinizi sevindirecek. İşte, Pratik pilav tarifinin adım adım detayları…

PİRİNÇ TARİFİ

Malzemeler

  • 2 bardak pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • tuz

Pirinci ıslatın;

  • Pirinci kaplayacak kadar sıcak su
  • tuz

yapı

  1. Pirinci bol suyla yıkayın. Uygun bir kap alın ve üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Biraz tuz ekleyip karıştırın ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra suyu yıkayıp süzün. Nişastası kaybolana kadar yıkıyoruz. Çıkan suyun temiz olması gerekmektedir.
  2. Tereyağını tavada eritip süzdüğünüz pirinci ekleyip 4-5 dakika kavurun. Pirincin yeterince kavrulduğunu, tane tane taneden sonra dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.
  3. Pirinçleri kavurduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. Dilerseniz yarısını tavuk suyu, yarısını da sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde suyla karıştırmanızı tavsiye ederim ama yağlı değilse tüm tavuk suyuyla çok daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.
  4. Öncelikle pilavımızı yüksek ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
  5. Yüzey yoğunlaştığında, yani su çekildiğinde ve pirincin üzerinde küçük noktalar oluştuğunda, kısık ateşte tutun. Pirinç yumuşayıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
  6. Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete koyup kapağını tekrar kapatıyoruz.
  7. Pirinci 10-15 dakika pişirin. Hadi dinlenelim. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak servis edebilirsiniz.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking