Cumartesi, Temmuz 27

Ege’nin lezzeti: Paşa böreği nasıl yapılır?

MasterChef All Star’ın Aydın’daki çekimleri sırasında yöresel yemekler pişirildi. Gecenin en çok merak edilen yemeği ise Paşa böreği oldu. Peki Paşa makarnası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir?

Yayınlanma: 11.18.2023 – 13.23

abone

Google Haberleri

Paşa MasterChef Pastanesi Tarif MasterChef izleyicileri tarafından talep edildi. Ege mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan bu börek tarifi artık aranmaya başlandı. Peki Paşa makarnası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir?

Paşa böreği malzemeleri

  • 1kg un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
  • ½ kg taze kıyma
  • ½ kg yoğurt
  • Bir bardak çam fıstığı
  • 2 bardak et suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • karabiber, pul biber, tuz

Paşa böreği tarifi

Öncelikle yağ, karabiber, çam fıstığı ve maydanozu karıştırıp tavada kızartın. Un sadece yumurta ile karıştırılır. Yufka hamurunu yarım santim kalınlığında, düz bir tabak çapında açın. (Saat sekiz civarı). Her biri birer birer tavada kızartılır. Et suyunu büyük bir tencerede kaynatın. Daha önceden pişirilen yufkaların her iki tarafı da et suyuna batırılıp birer birer mayalanmaya bırakılır. 3 yufkanın üzerine kıyma ve yoğurt, arasına da kavrulmuş kıyma konulur. Üzerine tavada kızdırılan tereyağı ve pul biberle hazırlanan renkli sos dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

Alakalı haberler

İnce makarnanın muhteşem dansı: Kalburabastı tarifi...
Ev yapımı lezzeti taçlandıran tarif: Çoban Böreği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking