Cumartesi, Temmuz 27

Doğu Avrupa’nın geleneksel lezzeti: Borş çorbası tarifi

Ana maddesi pancar suyu olan bu çorba, zengin sebze içeriği sayesinde besleyici ve doyurucu bir yemek sunuyor. Geleneksel tariflere göre değişiklik gösterse de temel olarak sebze karışımıdır ve hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Peki bu leziz çorbayı hazırlamak için mutfakta ne yapmalıyız? İşte doğal malzemelerle enfes bir pancar çorbası hazırlamanın püf noktaları ve pratik tarifi!

Borş çorbası tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pancar suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 su bardağı doğranmış beyaz lahana
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 8 bardak su

Üretme

Yemek için soğanı doğrayın. Havuçları ve patatesleri küpler halinde kesin. Biberleri doğrayın.

Yağı büyük bir tavada ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Doğranmış havuçları, patatesleri ve biberleri ekleyip birkaç dakika daha kızartın.

Domates salçasını ekleyip kokusu kayboluncaya kadar karıştırın.

Pancar suyunu, haşlanmış fasulyeyi ve doğranmış lahanayı tencereye ekleyin.

Sarımsakları ezip ekleyebilirsiniz. (isteğe bağlı)

Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sirkeyi ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

Sıcak servis yapın. İstenirse üzerine taze dereotu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun! Geleneksel Borş çorbası, soğuk günlerde içinizi ısıtmak için harika bir seçenek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking