Fermente soya fasulyesi ezmesi olan doenjang’ın lezzetli sebzelerle birleşmesinden ortaya çıkan Doenjang Jjigae, sıcak bir çorba ile sofranızı lezzetlendiriyor. Tofu, sebze ve eşsiz baharatlarıyla Güney Kore’nin geleneksel mutfaklarından birine keyifli bir yolculuk sunan bu çorba, şimdi bu basit ve lezzetli tarifle Kore mutfağını evinizde deneyin!
DOENJANG JIJIGAE
Malzemeler:
2 yemek kaşığı doenjang (fermente soya fasulyesi ezmesi)
200 gram doğranmış tofu
1 su bardağı doğranmış patates
1 su bardağı doğranmış soğan
1 su bardağı doğranmış kabak
1 su bardağı doğranmış mantar
3 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı yağ
1 litre sebze veya tavuk suyu
Taze sebzeler (isteğe bağlı)
Üretme:
Yağı ve susam yağını bir tencerede orta ateşte ısıtın.
Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Patatesleri, kabakları ve mantarları ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Tofuyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra dojang ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
Sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
İsteğe göre taze sebzeler ekleyip sıcak servis yapabilirsiniz.