Cumartesi, Temmuz 27

Çıtır kabuğuyla ev yapımı boule ekmeği

Nefis ekmek kokusu evinizi sararken bu basit bulyon ekmeği Bu tarifle fırınınızı sıcak ekmek kokusuyla doldurabilirsiniz. Yumuşak iç yapısı ve çıtır kabuğuyla dikkat çeken bu ekmek, evde ekmek yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu gösteriyor. Artık mutfağınızı iyi ekmeğin eşsiz aromasıyla doldurmanın zamanı geldi.

BOULE EKMEK TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 gram beyaz ekmek unu
  • 350 ml ılık su
  • 10 gram tuz
  • 7 gram kuru maya

Üretme:

Unu geniş bir kaba eleyin ve ekleyin. Ortasını açın ve mayayı unun üzerine serpin.

Yavaş yavaş ılık suyu ilave edip malzemeleri bir spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.

Karışımı yoğurmak için hamur tahtası üzerine alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.

Yoğrulan hamuru temiz bir kaba alıp üzerini bir bezle örtün. Hamuru hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 1-2 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru unlanmış tezgaha geri alın. Kenarlarını içe doğru katlayarak şekil verin ve iyice kapatın.

Hamuru bir bezle sarıp 15-20 dakika dinlendirin.

Fırın tepsinizi yağlayın veya fırın kağıdıyla kaplayın. Hamuru yağlanmış bir kaba alıp üzerini bir bezle örtün. Yaklaşık 1 saat daha demlenmesine izin verin.

Fırını önceden 220 dereceye ısıtın.

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla çizikler atın. Bu adım, ekmeğin fırında düzgün bir şekilde şişmesini sağlar.

Fırına koyun ve 35-40 dakika veya ekmeğin yüzeyi altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.

Ekmeği fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking