Balkabaklı cheesecake, Kabakların muhteşem uyumunu krem peynirin eşsiz tadıyla birleştirerek sunuyor. Taze sonbahar esintisini saran balkabaklı cheesecake, sofralarınıza sıcak bir dokunuş ve unutulmaz bir tat getiriyor. Şef Servet Sağ’ın tarifiyle bu tatlı hikayede kaybolmaya hazır mısınız?
KABAKLI PEYNİRLİ KEK NASIL YAPILIR?
Bu tarifi üç aşamada yapacağız.
1 aşama: Balkabağını tatlandırıp püre haline getirmeyin.
Faz 2:Temel kurabiyenizi hazırlayın.
Aşama 3: Cheesecake hamurunu hazırlayın.
Teçhizat;
- Peynirli kek kalıbı
- daldırma blenderi
- Mutfak robotu
- Spatula
- kırbaç
1 aşama:
Balkabağı püresi için:
Malzemeler:
- 500 gr balkabağı
- 200 gr Şeker (1 su bardağı)
- 400 ml Su (2 su bardağı)
- 40 ml mısır nişastası (4 yemek kaşığı)
- 50 ml soğuk su (yarım çay bardağı)
Üretme:
Balkabağını küp şeklinde kesiyoruz. Kabağı ve şekeri tavaya alıp üzerine 400 ml (2 su bardağı) su ekleyip kapağını kapatın.
40-45 dakika kısık ateşte pişirin.
Balkabağının piştiğinden emin olduktan sonra blender ile karıştırın.
Ayrı bir yerde nişastayı yarım çay bardağı soğuk suyla seyreltip püreye ekleyin.
5 dakika daha kaynatıp soğutun.
Faz 2
Bisküvi tabanı için:
Malzemeler:
- 260 gr kepekli unlu bisküvi
- 60 gr tereyağı (4 yemek kaşığı) oda sıcaklığında olmalı
- İsteğe göre 5 gr Tarçın (1 çay kaşığı)
Üretme:
Bisküvileri mutfak robotuyla toz haline getirin, oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını ekleyin, isteğe bağlı olarak tarçın da ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra cheesecake kalıbına dökün ve bardağın arkası ile düz, sağlam bir taban oluşturun.
Aşama 3
Cheesecake karışımı için:
Malzemeler.
- 1000 gr Labne peyniri
- 4 yumurta
- 200 gr toz şeker (1 su bardağı)
- 200 gr Krema (1 paket)
- 10 ml nişasta (1 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya
- 1 limonun kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Üretme:
Labnenin tamamını bir kaseye dökün, şekeri ekleyin ve labne yumuşayana kadar çırpın.
Kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Nişastayı ve vanilyayı ekleyin ve tüm malzemeleri topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
Yumurtaları tek tek kırıp karışıma ekleyin. Yumurtaların hepsini birden kırıp çırpmayın.
Cheesecake karışımını bisküvi tabanına ekleyin. Cheesecake’i fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine su dökün. Fırını önceden ısıtın. Fırını önceden 130 dereceye ısıtın ve ürünü 60 dakika pişirin. Daha sonra fırını 160 dereceye açıp 25-30 dakika pişirin.
Ürünü fırından çıkarıp soğumaya bırakın, soğuyan kabak püresini cheesecake’in üzerine dökün ve spatula yardımıyla boşluk kalmayacak şekilde yayın. 3 saat buzdolabında bekletin, dilerseniz üzerini tahin ve cevizle süsleyerek sunumunuzu oluşturabilirsiniz.