Cuma, Kasım 8

Ayva dolması nasıl yapılır? Ayva dolması malzemeleri nelerdir? Ayva dolması tarifi

Türk mutfağı Eşsiz lezzetlerinden biri olan ayva dolması, sofralarınıza şenlik katacak. Ayvanın eşsiz lezzeti pirinç, zeytinyağı, kıyma ve pekmezle buluşuyor. Ayva dolması tarifi, Geleneksel lezzetleri modern sunumla birleştiren özel bir yemektir.

DOLDURULMUŞ MOTOKOGNET İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 adet orta boy ayva
  • 1 orta boy soğan
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy limon
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 2 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

DOLGULU MOTOKİNCELER NASIL YAPILIR?

Ayvaların sap kısımlarını çıkarıp üst kısımlarını şapka şeklinde kestikten sonra mutfak robotu ile ayvaların içini boşaltın. Taban kısımlarında delik açmamaya dikkat edin. Kararmasını önlemek için taze sıkılmış limonlu suya batırın.

Kıymalı iç harcı için; Soğanı küpler halinde kesin. Pirinçleri bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzün. Pirinç, doğranmış soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırın.

Limonlu suya batırdığınız ayvaların fazla suyunu süzüp fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız kıymalı iç harcı içlerini doldurun.

Sıcak suyu pekmezle karıştırıp fırın tepsisine kenarı gelecek şekilde dizin. Doldurulmuş ayvaları önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş