Soğuk esintilerle kucaklaşıp dalgaların huzur veren seslerini dinledik Aralık 2020 yılında denizler leziz balıkları sofralarımıza getiriyor. Bu ayın taze balıkları sofralarımıza sağlık ve lezzet getiriyor. Denizin derinliklerinden sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkmaya ne dersiniz?
1. Levrek
Aralık ayında levrek, iri boyutu ve lezzetli etiyle sofralarda kendine özel bir yer buluyor. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan levrek, beyin sağlığını destekleyen bir seçenek olabilir.
2. Hamsi
Hamsi, Karadeniz’in kuzeyinde lezzetiyle ünlüdür.Aralık ayında bolluğuyla dikkat çekmektedir. Fırında veya tavada kızartılmış hamsi kış sofralarına ayrı bir lezzet katar.
3. Uskumru
Aralık ayında uskumru, yağlı ve lezzetli etiyle sofralarımızı süslüyor. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan uskumru kalp sağlığını destekleyebilir.
4. Mezgit
Mezgit, beyaz etiyle tanınan bir balıktır. Aralık ayında taze ve lezzetli mezgit balığı ızgarada veya buharda pişirilerek sofralarda yerini alıyor.
5. Çinekop
Aralık ayının vazgeçilmezi Çinekop, nefis lezzetiyle sofralarda özel bir yer tutuyor. Çinekop genellikle ızgarada veya fırında tercih ediliyor.
Aralık ayında denizden sofralarımıza gelen bu leziz balıklar hem sağlığımız hem de damağımız için tam bir ziyafet. Aralık ayı balıklarının zenginliğini, denizin tazeliği ve lezzetiyle dolu sofralarınıza taşıyarak sevdiklerinize sürpriz yapabilirsiniz.