Cumartesi, Temmuz 27

Akşam yemeğinde kurtarıcınız olmaya aday…

Günlük koşuşturmanın sonunda lezzetli bir yemek hazırlamak bazen zorlayıcı olabiliyor. Ama merak etmeyin, işte bu noktada yardımınıza koşacak hızlı ve doyurucu bir tarif: Tavuklu ve Sebzeli Bulgur Pilavı!

15 dakikada sofranızda lezzet şöleni yaratmanıza olanak sağlayacak bu kullanışlı tarif, akşam yemeği için sağlıklı bir tercih olacaktır. Protein açısından zengin tavuk, sebzelerin vitamin zenginliği ve bulgurun doyurucu özelliğiyle birleşerek dengeli bir öğün sunar. Tavuk, sebze ve bulgurun mükemmel uyumuyla hazırlanan bu yemek damak tadınıza hitap edecek. İşte, 15 dakikada Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı tarifi…

MALZEMELER:

Pirinç için 2 su bardağı bulgur

1 tavuk göğsü (doğranmış)

1 kırmızı biber (büyük ölçüde doğranmış)

1 yeşil biber (büyük ölçüde doğranmış)

1 orta boy havuç (rendelenmiş)

1 büyük soğan (doğranmış)

3 yemek kaşığı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber, pul biber (damak tadınıza göre)

4 su bardağı tavuk suyu veya su

Taze soğan (isteğe bağlı, servis için)

Limon dilimleri (isteğe bağlı, servis için)

ÜRETME

Yağı büyük bir tavada ısıtın. Parçalara ayırdığınız tavuk göğsünü ekleyip kısık ateşte suyu çıkana kadar kavurun.

Tavuk suyunu saldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Rendelenmiş havuçları, doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Bulguru pilavın üzerine ekleyip kısık ateşte birkaç dakika kavurun.

Tavuk suyunu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatın ve suyu çekene kadar pişirin.

Pirinç piştikten sonra ateşi kapatıp bir süre dinlenmeye bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber Sunucu
meritking