Evde tatlı yapımı denilince akla gelen şeylerden biri de Fırında Alaskagörsel şıklığı ve lezzetiyle sofralarınızı süslemeye hazır! İşte evde adım adım yapılıyor Fırında Alaska yemek tarifi…
MALZEMELER
1 kek (meyveli, vanilyalı veya isteğe bağlı çikolatayla doldurulmuş)
3 top dondurma (yoğurt veya vanilya tavsiye edilir)
4 büyük yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tartar kreması
1 çay kaşığı vanilin özü
ÜRETME
İlk adım olarak seçilen pastanın hazırlanması gerekir. Dondurmanın daha iyi muhafaza edilebilmesi için kekin ıslatılmadan kullanılması gerekmektedir.
Kek düzgün bir şekilde yerleştirilir ve üzerine dondurma eklenir.
Yumurta aklarını yumuşayana kadar çırpın. Daha sonra yarısını şekerle karıştırıp katılaşana kadar çırpın.
Kalan şekerin yarısını, tartar kremasını ve vanilya özünü ekleyin. İyice karıştırıldı.
Hazırlanan beze karışımını dondurma ve kek karışımının üzerine yayın. Beze kremayı tamamen kaplamalı ve pastanın tabanına yapışmalıdır.
Önceden ısıtılmış fırına (220°C) yerleştirin.
Alaskan’ı önceden ısıtılmış fırında, üstü hafifçe kızarıncaya kadar 3-5 dakika pişirin.
Pişen Alaska fırından çıkar çıkmaz dilimlenerek sıcak olarak servis edilir. Dondurmanın erimesini önlemek için hızlı servis önemlidir.
ÖNERİLER
Beze karışımını çırpmak için yağsız bir kap kullanmanız ve çırpmanız gerekecektir.
Dondurmanın öncelikle dondurucuda dondurulması gerekir, bu erimesini önleyecektir.
Beze karışımı kek ve dondurma kombinasyonuna sıkı bir şekilde yapışmalıdır.
Fırında kavurma işlemi hızlı bir şekilde gerçekleşir, dikkatle izlenmeli ve gerektiğinde derhal kaldırılmalıdır.