Perşembe, Eylül 19

Atmayın; avantajı kabuğundaymış gibi görünüyor! Bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendirir ve vücuttaki toksinleri yok eder.

Sağlığa pek çok faydası bulunan sarımsak en doğal antibiyotik olarak biliniyor. İçerdiği bileşikler sayesinde pek çok alanda faydalı olan bu değerli besin, yemeklere eklendiğinde daha da lezzetli hale geliyor. Sağlık sorunlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkileriyle bilinen sarımsağın asıl faydasının kabuğunda olduğu söyleniyor.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

CİNSEL SAĞLIKTAN DİYABET HASTALIĞINA FAYDALI

Doğal bir antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, saç ve tırnak sağlığı, cinsel sağlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklar gibi pek çok alanda inanılmaz faydalar sunuyor.

sarımsak2

Genellikle soyulup yenen sarımsakların dişleri ayrılarak kabukları atılır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre sarımsak kabuklarının da en az sarımsak kadar şifalı olduğu öğrenildi. Sarımsak kabuğunun faydalarını duyanlar çöpe attığına pişman oluyor.

SARIMSAK KABUĞUNUN SONSUZ FAYDALARI

sarımsak

  • Uzmanlar ayrıca pek çok faydası olan sarımsak kabuklarının da atılmamasını öneriyor. Sadece karanfil değil, sarımsak kabukları da gençliğinize gençlik katacak güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan Quercetin; Yaşlanma, ince çizgiler ve cilt yapısının gelişmesine katkıda bulunur.

  • Sarımsak kabukları, kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan “anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar” başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içerir.

  • İltihap ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyonlardan temizler.

sarımsak

NASIL TÜKETİLİR?

Sen

Sarımsak kabukları çay veya meyve suyu yapılarak tüketilebilir. Bitki çaylarınıza birkaç parça ekleyebilirsiniz. Sarımsak kabuklarını kaynatıp, süzülmüş suyunu çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Kurutulan kabukları toz haline getirerek kullanabilirsiniz.

SARIMSAK KABUKLU ÇAY TARİFİ

nehir2

Sarımsakları soyun ve kalan kabuktaki tozu temizlemek için yıkayın. Daha sonra temiz bir demliğe koyun ve 2 bardak kaynamış su ekleyin. Çaydanlığın kapağını kapatıp üzerini bir bezle örtün. 1 saat kadar bu şekilde hazırlanmasını bekleyin. Günde bir bardak çay olan sarımsak kabuğu suyunu 3-4 gün ara vermeden tüketebilirsiniz.

OLUMSUZ: Sağlık sorunları durumunda uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.

Önceki içerik Sonraki içerik
'Suriye'ye büyük vurgu‘Suriye’ye büyük vurgu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu
Antalya Haber
meritking casibom giriş