Kurban’ın en lezzetli yüzü! Et güveç tarifi, taze kesilmiş etin enfes aromasıyla sofralarınıza şenlik katıyor. İşte etli güveç tarifi…
Yayınlanma: 18.06.2024 – 15:19
abone
Kurban Bayramı, taze kesilmiş etlerin en lezzetli yemeklerle buluştuğu özel bir zamandır. Et güveci, bu özel etlerin, sebzelerin ve baharatların bir araya geldiği bir lezzet şölenidir. İşte, Etli güveç tarifi…
ET GÜVEÇ TARİFİ
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 soğan
- 2 patates
- 2 patlıcan
- 4 yeşil biber
- 3 domates
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı yağ
- tuz
- acı biber parçaları
- karabiber
yapı
- Küp şeklinde doğradığınız etleri bir tavaya alın, suyu çıkana kadar pişirin ve yağı ekleyin.
- Yeterince kavrulduktan sonra; Doğranmış soğanı, biberi ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Domatesleri soyduktan sonra aynı şekilde doğrayın, patatesleri ve patlıcanları küp küp doğrayıp biberlerle birlikte kavrulmuş etin içine ekleyin.
- Baharatları ekledikten sonra bir bardak sıcak su ilave edip 3-5 dakika pişirin.
- İyice karıştırdıktan sonra küçük tencerelere dizin.
- Domates salçasını sıcak suda ezip sebzelerin üzerine dökün.
- Fırın kaplarının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırın tepsisine dizin ve 160° fırında yarım saat kadar pişirin.
- Kenarından pişip pişmediğini kontrol ederek duruma göre süreyi uzatabilirsiniz.